Marktconcert Open Hof: Rossini’s Petite messe solennelle door Laurens Vocaal

  • datum
  • 08-02
  • tijd
  • 11:00
  • locatie
  • Open Hof
Laurens Kooracademie

Om meer Rotterdammers te laten genieten van koormuziek trekt Laurens Vocaal de wijken in. Studenten van de Laurens Kooracademie geven samen met zangers van het Laurens Collegium een voorproefje uit Rossini’s Petite messe solennelle. De cursisten koordirectie dirigeren deze woonwijkconcerten.

Op verrassende wijze zette Rossini de aloude Latijnse misteksten op muziek in zijn Petite messe solennelle. Het is een erg toegankelijke compositie en bij uitstek geschikt voor wie nieuwsgierig is naar, maar nog niet zo vertrouwd is met, onze muziek.

Laurens Kooracademie

Het wijkconcert is onderdeel van onze Laurens Kooracademie: zij laten nieuwe talenten aan het woord én aan slag. Op termijn dreigt er een tekort te ontstaan aan goede koordirigenten om deze rijke koortraditie in Nederland ook in de toekomst veilig te stellen. Daarom is Laurens Vocaal gestart met de Laurens Kooracademie. In de eerste fase van dit programma biedt Laurens Vocaal directiestudenten de kans masterclasses te volgen, onder meer bij koordirigent en docent koordirectie Wiecher Mandemaker. Daarnaast dirigeren de studenten concerten van het Laurens Collegium en Codarts Kamerkoor, waarbij zij ook gecoacht worden door zangprofessionals.

Laurens Vocaal

Laurens Vocaal is de nieuwe, overkoepelende familienaam van de drie koren die de organisatie rijk is: de Laurenscantorij, het Laurens Collegium en het Laurens Symfonisch. Het is de missie van Laurens Vocaal om publiek te laten ervaren hoe goede koormuziek een mens kan raken.

Praktische informatie

Het wijkconcert is gratis toegankelijk en duurt 30 minuten. Reserveren is niet nodig.

Locatie
Open Hof
Hesseplaats 441
3069 EA Rotterdam

STICHTING OPEN HOF MUZIEK

Het marktconcert wordt georganiseerd door Stichting Open Hof Muziek.

De Stichting Open Hof Muziek bestaat al sinds 1990 en komt voort uit de destijds bestaande muziekcommissie van de Protestantse kerk in Ommoord. De stichting heeft als doel het bevorderen van muzikale activiteiten in Rotterdam-Ommoord. Zij doet dit door het organiseren van marktconcerten tijdens de weekmarkt op elke tweede woensdag van de maand. Hierbij krijgen gevorderde amateurs, studenten van het conservatorium en soms ook oud-beroepsmusici een podium.