Levy Goudriaan

De dertienjarige volkszanger Levy Goudriaan won afgelopen zomer het ‘Zingen met Songfestival Hoogvliet’ in de categorie jeugd. Tijdens de Rotterdamse Wijken Show mag hij zijn talenten tonen aan heel Rotterdam.

Wat voor liedjes doe je het liefst? 

“Alles wat Nederlandstalig is, eigenlijk. Tino Martin, André Hazes en Mart Hoogkamer enzovoorts. Ik was al heel klein toen ik met zingen begon. Vanaf mijn tweede geloof ik. Zingen maakt me blij en ik kan het goed.”

Wanneer merkte je dat je er goed in was?

“Toen mensen zeiden dat ik goed kon zingen. Vrienden, kennissen en vreemden, eigenlijk iedereen. Nee, niet mijn klasgenoten, die luisteren alleen naar drillrap. Ik vond het leuk om te doen, ik werd af en toe gevraagd om wat te zingen en ik zag dat je er veel geld mee kon verdienen, haha.”

Je hebt vorig jaar ‘Zingen met Songfestival Hoogvliet’ gewonnen, wat was dat precies?

“Dat was talentenjacht in Hoogvliet. Door corona kon het niet doorgaan met publiek, dus hebben ze er een onlineversie van gemaakt met eerder opgenomen optredens. Dit winnaar kreeg een beker, een zangles en een rit met de limousine door Hoogvliet. Dat was wel leuk!”

Je doet tijdens de Wijkenshow “Ik ga zwemmen”, van Mart Hoogkamer. Hoe ben je op dat liedje gekomen?

“Omdat het een nummer 1-hit is. Het is een feestelijk nummer met leuk ritme. Op het podium wil ook graag een feestje bouwen met het publiek. Dat is toch leuk! Ik heb nog niet zo veel ervaring met optreden, dus het is heel fijn dat ik nu zestien keer achter elkaar mag optreden.”

Hoe was het om met een liveband op te treden? Dat was nieuw voor je. 

“Ja, dat is wel anders dan met een tape optreden. Met een band is het wel beter, de muziek is zuiverder dan op de plaat. De band geeft ook een eigen draai aan het nummer, dus dat was wel even wennen de eerste keer, maar na een paar repetities ging het prima.”

Wil je nou zanger worden of toch in het eerste van Feyenoord spelen?

“De kans dat ik zanger word, is groter dan de kans dat ik in Feyenoord 1 speel.”