Stanley Clementina

Onder de naam Steez Music Band vormen bassist-bandleider Stanley Clementina (47) en zijn muzikanten elke Rotterdamse Wijken Show het kloppende muzikale hart van de pop-up roadshow. Multi-instrumentalist Clementina werkte onder andere samen met Frenna, Ronnie Flex, Gerard Joling, Bilal, Donnie, Rene Froger, Tino Martin en Jayh Jawson.

Wanneer ben je begonnen in de muziek?

“Op mijn negende bracht ik al mijn eerste zelfgeschreven gospeltrack uit op single en op mijn twaalfde had ik mijn eigen gospelkoor. Ik speelde ook gitaar en op een gegeven moment kwam mijn oom langs en die zei: ‘Ik ga een Antilliaanse band beginnen, maar ik heb nog geen bassist. Dit is een basgitaar, ga maar leren spelen.’ Twee weken later stond ik voor een volle zaal op het podium, haha. Later ben ik gaan toeren met r&b-groepen en stonden we in het voorprogramma van bijvoorbeeld R. Kelly en One Twelve. Daarna heb ik het conservatorium gedaan en maak ik nog steeds eigen nummers.”

Dat klinkt heel divers. Net als de Rotterdamse Wijken Show…

“Precies! Deze show is echt een weerspiegeling van de diversiteit van de Rotterdamse bevolking. Van Kaapverdië tot oer-Hollandse levensliederen en Bollywood dans tot beatbox en spoken word.”

Hoe ben je bij dit project betrokken geraakt?

“Rajiv Bhagwanbali kwam naar me toe en zei: ‘Stan, jij bént gewoon muziek in Rotterdam. Wil je dit doen?’ We wilden al langer samenwerken, en dit was een mooi project voor onze eerste samenwerking. Zeker in deze tijd is het belangrijk om artiesten, beginnend en professioneel weer een podium te geven. Voor zo’n jongen als Levy Goudriaan is dit de perfecte plek om kilometers te maken. Hij had nog nooit met een band gespeeld, dus dat is voor hem een prima stap in zijn ontwikkeling als artiest.”

Wie zitten er in je band?

“Drummer Joshua Regales, van onder andere Ronnie Flex en Irsais. Jeremy Garcia op piano, deed twee jaar geleden mee aan The Voice, en de talentvolle gitarist Jarmo Lopulissa. Hij speelt ook met Broederliefde en Frenna.”

Wat is de kracht van deze band?

“Iedereen speelt op gevoel. Dat betekent dat ik snel kan ‘schakelen’ met deze jongens. Ik hoef eigenlijk bijna niks te zeggen. Even aankijken of mijn bas omhoog doen en ze weten meteen: ‘er komt een break aan.’ 

Voorbijgangers krijgen straks ook een heuse medley van Rotterdamse artiesten voorgeschoteld. Hoe kwam dat idee tot stand?

“Rajiv kwam met het idee. We wilden een eerbetoon doen aan Rotterdamse muziekhelden. Het moest niet alleen maar hiphop en r&b worden, maar echt gemêleerd. Uiteindelijk zitten er stukjes in van onder andere Jacques Herb, Lee Towers, Fré Spigt, Ronnie Flex, Broederliefde en U-Niq. Een lekkere mix dus.”