Eerste seizoen wordt afgesloten met een knaller van een finale

Het eerste seizoen van Maak Mee In Je Wijk in Prins Alexander is een groot succes gebleken. Om de bezoekers te bedanken voor hun enthousiasme en het succes van het initiatief te vieren heeft de organisatie een extra activiteit georganiseerd. Op dinsdag 11 april vindt de seizoensfinale van Maak Mee In Je Wijk plaats en kun je genieten van een film met aansluitend een kort cultureel verrassingsprogramma.

Seizoensfinale in de Romeynshof

Het enthousiasme van de bezoekers en inwoners van Prins Alexander zorgde voor swingende zalen bij Shirma Rouse en Eric Vloeimans, een trip down memory lane bij de voorstellingen van Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten en volle zalen bij de films van Film in de Wijk in de verschillende buurthuizen in de wijk. Dat enthousiasme moet worden beloond én gevierd! Op dinsdag 11 april nodigt de organisatie daarom iedereen uit voor de seizoensfinale bij Lokaal Cultureel Centrum Romeynshof in Prins Alexander.

Vanaf 13:30 uur openen de deuren van de Romeynshof en om 14:00 uur start de film ‘La Famille Bélier’, een ontroerende Franse komedie. Aansluitend aan de film start om 16:00 uur het cultureel verrassingsprogramma. De middag is om 17:00 uur afgelopen. Net als bij de eerdere edities van Film in de Wijk is de toegang gratis en worden de bezoekers in de watten gelegd met hapjes en drankjes. 

Maak Mee In Je Wijk Prins Alexander

Samen meer Rotterdammers bereiken met kunst en cultuur in Prins Alexander, dat is de komende drie jaar het doel van Maak Mee In Je Wijk Prins Alexander. Om dit te bewerkstelligen is er een samenwerking opgezet tussen Cultuur Concreet, instellingen uit het cultuurplan en lokale culturele organisaties. 

“Eigenlijk vinden alle bezoekers het een onwijs leuk initiatief” vertelt Dafne Toet, projectleider van Film in de Wijk. “Ze waarderen dat er bij hun in de buurt iets voor ze wordt georganiseerd, zijn positief verrast over de gastvrijheid en vinden het leuk om nieuwe mensen bij hun uit te buurt te leren kennen.”