Culturele lente begint in Prins Alexander

Foto: Eric Fecken

Voor de oudere cultuurbezoekers is er de komende lentemaanden veel te beleven in Prins Alexander. Lokale en stedelijke culturele organisaties werken samen aan een goed gevuld programma-aanbod, het grootste gedeelte vindt plaats in LCC Romeynshof. Film in de Wijk is er uiteraard ook weer in de Huizen van de Wijk. Meemaken in de eigen wijk, daar is het om te doen. Vanaf april tot begin juli kunnen de agenda’s weer ingevuld worden met culturele uitstapjes, lekker dicht bij huis.

De Romeynshof als centrale plek

Cultureel centrum Romeynshof is het lokale podium waar ook stedelijke culturele organisaties zoals North Sea Round Town, LantarenVenster en O. Festival for Opera. Music. Theatre hun concerten en voorstellingen presenteren. O. komt met de prachtige muziektheatervoorstelling Coming of Age, over drie gevierde operazangeressen op leeftijd. Op 20 juni is de start van North Sea Round Town met het Buurtconcert XL, een bijzonder evenement waarin zowel lokale musici als toppers uit het jazzprogramma optreden. Verbinding en lekker eten staan centraal die dag. 

De bekende culturele instelling Lantarenvenster is voor het eerst in Prins Alexander met twee bijzondere concerten. Op 22 mei komen de gitaristen Mozes Rosenberg en Anton Goudsmit optreden. Als afsluiter van het programma dit seizoen presenteert LantarenVenster op 6 juli een bijzonder evenement met Suriname als thema. De indrukwekkende documentaire Moeder Suriname wordt vertoond, gevolgd door een jazzy en soulfull concert van niemand minder dan topartieste Denise Jannah.  

Films, concerten en passie in de polder

De succesvolle formule Film in de wijk draait ook nu weer mooie films in de Huizen van de Wijk. Het programma is een mix tussen bekende klassiekers en filmhuisfilms, die toegankelijk zijn maar ook gesprekken tussen bezoekers teweegbrengen. Voor de komende reeks wordt voor twee filmmiddagen samengewerkt met Wildlife Filmfestival Rotterdam en Arab Filmfestival. 

Concert Dichtbij presenteert wederom twee mooie concerten: het Peter Beets Trio en Michael Varekamp betreden het podium van de Romeynshof. Tijdens het Prinsenpark Festival vinden er verschillende culturele workshops plaats. Theaterwerkplaats Ouwe Rotten zoekt verhalen van bewoners met bijzondere hobby’s voor Passies in de Polder, waarin bijzondere verhalen in de schijnwerpers worden gezet met fotoportretten en theaterteksten. De aanleiding voor dit project is het boek VRIJ., waarin schrijver Sanneke van Hassel portretten maakt van de meest uiteenlopende hobbyisten. 

Samenwerking loont

Steeds meer stedelijke culturele instellingen weten Prins Alexander, met bijna honderdduizend inwoners het grootste gebied van Rotterdam, te vinden. Maak mee in je Wijk coördineert de samenwerking tussen deze partijen en lokale aanbieders. En deze samenwerking loont! De lokale welzijnsaanbieder gro-up stelt de Huizen van de wijk beschikbaar en investeert ook in het programma van Film in de Wijk. Circusstad Festival treedt speciaal op voor de bewoners van twee woonzorglocaties van Laurens. De evenementen van North Sea Round Town en Lantarenvenster kunnen niet plaatsvinden zonder intensieve samenwerking met LCC Romeynshof.