Film in de Wijk trekt volle zalen in Prins Alexander

Na een succesvolle start in januari en februari gaat Maak Mee In Je Wijk verder met nieuwe films in maart. Vanmiddag heeft de eerste vertoning van Film in de Wijk weer plaatsgevonden in de Laurens Thuisplusflat. De ouderen waren erg enthousiast en zorgden voor een nog vollere zaal.

“Zo leuk dat jullie weer terug zijn met Film in de Wijk” aldus een bewoonster van de flat. “Ik woon hier pas net en val echt met mijn neus in de boter. Na de verhalen van de andere bewoners na de eerste film in januari moest ik er vandaag wel bij zijn”. Vandaag is de film Mi Via, met Loes Luca in de hoofdrol, vertoond. In de zaal zitten zowel bewoners van de flat als mensen die ergens anders in Prins Alexander wonen. “Mijn vriendin en ik hebben erg genoten van vandaag en de eerdere films. We zijn jullie dankbaar voor de organisatie en de goede zorgen!” vertellen andere bezoekers.

Film in de Wijk

De films die voor de komende weken op de planning staan zijn gezellige filmhuisfilms. Zo kunnen de mensen uit Prins Alexander de komende weken onder andere genieten van Presque, Le Grand Bain en De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween. De reeks wordt 28 maart afgesloten met een heuse verrassingsfilm in Huis van de Wijk Het Lage Land. 

Inmiddels hebben ruim 250 inwoners van Prins Alexander van een film genoten via Film in de Wijk. “Eigenlijk vinden alle bezoekers het een onwijs leuk initiatief” vertelt Dafne Toet, projectleider van Film in de Wijk. “Ze waarderen dat er bij hun in de buurt iets voor ze wordt georganiseerd, zijn positief verrast over de gastvrijheid en vinden het leuk om nieuwe mensen bij hun uit te buurt te leren kennen. Na iedere film wil iedereen steeds weer weten wanneer de volgende is” vervolgt Dafne Toet.