Ademloos Oeverloos

  • datum
  • 21-10
  • tijd
  • 11:00
  • locatie
  • Buurttuin Oeverloos

Op zaterdag 21 oktober vindt bij de buurttuin bij Reyeroord in IJsselmonde de eerste editie plaats van het festival Ademloos Oeverloos. Een grote, felgekleurde tent van het Rotterdams Volkstheater zal goed te zien zijn in op het grote veld tussen de Hinkelenoord en de Thamerdijk in Reyeroord. Die tent vormt het podium voor tal van optredens tijdens het festival. Op het podium staan artiesten uit verschillende disciplines, zoals theater, muziek, dans, circus en poëzie. Ook de kinderen worden niet vergeten en krijgen een eigen programma, waaronder workshops en optredens.

Samenwerking met Scapino Ballet, Podium Islemunda en vele anderen

Op een laagdrempelige manier kennismaken met kunst, cultuur en met elkaar! Dat is het doel van Ademloos Oeverloos. Het programma is in samenwerking met allerlei organisaties uit IJsselmonde en de stad samengesteld. Zo werken Circusstad Festival, Scapino Ballet, Podium Islemunda en SKVR mee. Met een zorgvuldig samengesteld en gevarieerd programma wil de organisatie haar trouwe én nieuwe bezoekers trakteren op een feestje aan het eind van het seizoen. 

Dichter Gershwin Bonefacia zal uit zijn werk voordragen. Deze dichter komt uit IJsselmonde, woont tegenwoordig in Amsterdam en is een van de grootste spoken-word artiesten van Nederland. Momenteel speelt hij zijn voorstelling Terug naar Prinsenplein, waarmee hij ook in Islemunda optreedt. Op het programma staan verder optredens van artiesten Eric Giunee en Bernadette Pires. De Franse zangeres Razana sluit het festival af met een mix van alternatieve R’nB en neo soul.

Ook de kinderen worden tijdens Ademloos Oeverloos niet vergeten. Acteur en muzikant Joris Lutz zal een programma voor kinderen verzorgen en acrobaat Rein de Kok (Rang Pang Circus) doet een jongleer-act en werkt op het slappe koord. Lokale samenwerking is er met Talentz Skool en met SOL. Brasserie Op Zuid zal de catering verzorgen tijdens het festival. Dat belooft een swingende middag te worden!

Uitpakken met Ademloos Oeverloos

Waarom een nieuw festival? Marjolein van den Berg is initiatiefnemer van Ademloos Oeverloos: “Wij organiseren gedurende het jaar een aantal keren Jam in het park, een evenement dat afgelopen seizoen op deze plek steeds populairder is geworden. In het voorjaar werkten we al samen met het Circusstad Festival. Nu we in het kader van Maak mee in je Wijk ook met andere partijen kunnen samenwerken, kunnen we wat meer uitpakken en onze doelgroep vergroten. Ik vind het belangrijk dat onze vaste én nieuwe bezoekers zich welkom voelen tijdens het festival Ademloos Oeverloos.”

Programma

11:00 Koffietijd
11:30 DJ Rooie Kees
12:00 Workshop SKVR voor kids 
12:30 Eric Guinee & band ft. Bernadette Pires
13:15 Joris Lutz 
14:00 Rang Pang Circus
14:30 Gershwin Bonefacia
15:00 Zoë Livay
15:30 Scapino Ballet
16:30 Razana

Praktische informatie

Ademloos Oeverloos kun je tussen 12:00 en 17:30 uur bezoeken, de toegang is gratis

Locatie
Buurttuin Oeverloos
In het park tussen de Thamerdijk en Hinkelenoord, 3079 HT Rotterdam