Concert: Peter Beets

  • datum
  • 11-04
  • tijd
  • 20:00
  • locatie
  • LCC Romeynshof

Op donderdag 11 april betreedt Peter Beets, pianist van wereldklasse, samen met Sander Smeets (drum) en Steve Zwanink (contrabas) het podium. Verwacht een prachtige balans van klassieke muziek en jazz.

Tchaikovsky, Rachmaninov and All That Jazz!

In deze vernieuwende bewerkingen schitteren de werelden van klassieke muziek en jazz samen in een prachtige balans. Het klassieke origineel wordt recht gedaan, maar ook de voor jazz zo kenmerkende elementen swing, blues en improvisatie zijn volop aanwezig. In dit programma klinken naast stukken van Tchaikovsky en Rachmaninov werken van Borodin, Rimsky-Korsakov en Prokofjev. Peter Beets zelf tekende voor alle arrangementen.

Peter Beets

Door zijn geliefde bewerkingen van klassieke muziek, wordt Peter Beets wereldwijd gezien als een van de beste jazzpianisten aller tijden. In zijn prijzenkast staan o.a. een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988).

Stichting Concert Dichtbij

Dit concert wordt georganiseerd door Concert Dichtbij, dat de belangstelling voor en beoefening van muziek en andere kunstuitingen wil bevorderen. In dit kader organiseren ze muziekoptredens op uiteenlopende locaties, zoals huiskamers, clubhuizen, maandelijks in Wilskracht en voor MMIJW in LCC Romeynshof.

Praktische informatie

Aanvang: 20:00 uur, deuren zijn geopend vanaf 19:30 uur

Locatie: 
LCC Romeynshof
Hendersonplaats 7, Rotterdam

Entree: €7,50
Kaarten zijn online verkrijgbaar via Podiumplein. U kunt ook kaarten reserveren via de Romeynshof: 010-4204099