Fado met Maria de Fátima

  • datum
  • 26-10
  • tijd
  • 20:00
  • locatie
  • LCC Romeynshof

Op 26 oktober treedt fado-zangeres Maria de Fátima op in de Romeynshof in Ommoord. Het concert vindt plaats als start van een reeks speciale optredens, georganiseerd door Stichting Concert Dichtbij in het kader van Maak Mee In Je Wijk.

Fado voor altijd

Maria de Fátima is geboren Portugese en staat al bijna vijftig jaar op het podium. Tijdens haar concert in de Romeynshof brengt de zangeres een ode aan het niet altijd makkelijke leven in haar programma “Fado para sempre” (fado voor altijd). Zij wordt begeleid door Daniël Raposo op Portugese gitaar en Hans van Gelderen op klassieke gitaar.        

In Portugal staat Fado voor een manier van leven. De Fado zing je niet, je bént het. Fadozangeres Maria de Fátima, geboren en getogen in de volkswijk Boavista in Lissabon en staat al bijna 50 jaar op het podium. Eerst als kindster in Portugal, waar zij vanaf haar twaalfde platen opnam, door het land en later door Europa tourde, zij aan zij zong met legendarische artiesten als Amália Rodrigues, Tony de Matos en Camané. Ze won in 1974 op haar twaalfde Lissabons belangrijkste zangcompetitie ‘A Grande Noite do Fado’ en werd in 2016 voor haar bijdrage aan de Portugese cultuur onderscheiden met de Ordem do Infante D. Henrique.

Muzikale topavonden in Romeynshof

Stichting Concert Dichtbij organiseert in Romeynshof dit seizoen een aantal concerten met als doel om kwalitatief hoogstaande concerten aan te bieden voor de oudere bewoners van Prins Alexander. Voor deze mensen wil de stichting een topavond dichtbij huis bieden tegen een schappelijke toegangsprijs. Op 22 november aanstaande komt ook jazz- en fadozangeres Maria Mendes naar de Romeynshof. Dit najaar dus alvast twee Portugees getinte concerten in de eigen wijk. Hiermee draagt de stichting bij aan het verbeteren van het culturele klimaat in Prins Alexander.

Praktische informatie

Aanvang: 20.00 uur, zaal open: 19.30 uur

Locatie:
LCC Romeynshof
Hendersonplaats 7, Rotterdam

Entree: €7,50, inclusief drankje en hapje in de pauze
Kaarten zijn hier verkrijgbaar.