Halloween

  • datum
  • 28-10
  • tijd
  • 10:00
  • locatie
  • Winkelcentrum Beverwaard

Op zaterdag 28 oktober is er weer Halloween in Beverwaard. Voor jong en oud zijn er die dag van 10:00 tot 20:00 uur activiteiten. Rondom het winkelcentrum is er een braderie, spookhuis, spooktocht door de wijk, verschillende kinderactiviteiten en een podiumprogramma. Het hele programma is gratis toegankelijk.

Ondernemers en bewoners samen

Bewoners en ondernemers werken samen voor dit unieke evenement waar traditiegetrouw veel bewoners uit de Beveraard, IJsselmonde en uit de wijde omtrek op afkomen. Aad Broer is één van de initiatienemers: “We willen de mensen uit de wijk bij elkaar brengen. Halloween doen we met ondernemers en de bewoners uit Beverwaard niet zomaar. We willen Halloween in volle glorie laten zien, samen de wijk positief op de kaart zetten, met een ander verhaal dan de ellende die we al vaak genoeg horen. Saamhorigheid laten zien, dat vinden we heel belangrijk!”

Spookhuis en zingen

Er zijn tientallen vrijwilligers betrokken bij het Halloweenfeest. Veel van hen zijn in de weken voorafgaand al bezig met het maken van het spookhuis in een leeg winkelpand. Spookhuis Zombieland wordt een echte must-see tijdens het evenement. Een plek waar de kinderen uit de wijk, met hun familie en vriendjes, zich helemaal kunnen onderdompelen in griezelsferen. 

Naast het spookhuis, activiteiten voor de kinderen en de spooktocht door de wijk, wordt er ook gezongen tijdens Halloween. Kinderen van de bassischolen Barkentijn en De Regenboog worden door ZangExpress uitgenodigd om mee te zingen een scholenkoor. Op het grote podium, tegenover Supermarkt Hoogvliet, zullen zij samen met hun familie een speciaal gecomponeerd Halloweenlied zingen: Het spook van Halloween. Op en rond dat podium vinden ook tal van andere programmaonderdelen plaats. Verwacht kinderdisco, een DJ, verklede figuren, steltlopers, een vuurspuwer en een brassband. Halloween Beverwaard en podiumkunstenaars uit de stad werken in het kader van Maak mee in je wijk samen om er een mooi en sfeervol Halloweenfeest van te maken.