Concert: Maria Mendes

  • datum
  • 22-11
  • tijd
  • 20:00
  • locatie
  • LCC Romeynshof
Foto: Nathalie Hennis

Op woensdagavond 22 november betreedt componiste en zangeres Maria Mendes samen met pianist Cédric Hanriot het podium van de Romeynshof. Bereid je voor op een muzikale reis met gepassioneerde jazz in combinatie met Portugese Saudade en zonnig Braziliaans ritme.

Maria Mendes

Van haar geboorteland Portugal tot haar huidige thuis in Rotterdam, heeft Maria Mendes door een wijde wereld van muzikale expressie en brede invloeden gereisd. Geprezen door DownBeat magazine als “een jazzzangeres van de hoogste orde wiens evenwicht net zo indrukwekkend is als haar kracht”, werd Mendes’ lof gezongen door legendarische figuren als Quincy Jones en Hermeto Pascoal. Eerder is ze genomineerd geweest voor een Grammy- en Latin Grammy Award.

De reis van Mendes heeft haar over de hele wereld en over de grenzen tussen verschillende muziekstijlen gebracht. Op haar nieuwste release, Close To Me (Justin Time), verkent de veelzijdige jazzzangeres voor het eerst Fado, de melancholische muziek die zijn oorsprong vindt in Portugal. Het project is echter verre van een traditionele kijk op het genre; door samen te werken met de Grammy-winnende arrangeur/pianist/producer John Beasley en het Grammy-winnende Metropole Orkest, vindt Mendes haar eigen kenmerkende connectie met de muziek van haar thuisland. Close to Me is de winnaar van de Edison Jazz Awards 2020 in de categorie Jazz Vocaal Nationaal.

Bereid je voor op een bijzondere muzikale avond, onder leiding van twee creatieve muzikanten die er alles aan doen om zich niet in een hokje te laten plaatsen 

Praktische informatie

Aanvang: 20:00 uur, deuren zijn geopend vanaf 19:30 uur

Entree: €7,50
Kaarten zijn online verkrijgbaar via Podiumplein. U kunt ook kaarten reserveren via de Romeynshof: 010-4204099

Locatie: 
LCC Romeynshof
Hendersonplaats 7, Rotterdam