Film + concert: Moeder suriname & Denise Jannah

  • datum
  • 06-07
  • tijd
  • 16:30
  • locatie
  • LCC Romeynshof

LantarenVenster presenteert een unieke culturele avond in LCC Romeynshof met de vertoning van de film Moeder Suriname en een bijzonder concert van de gelauwerde zangeres Denise Jannah. Verwacht een prachtige documentaire met indrukwekkende beelden, lekker Surinaams eten en een swingend concert met Denise Jannah. Soulful, met een twist of jazz en de bounce of the blues! 

Documentaire Moeder Suriname

Moeder Suriname is een aangrijpende documentaire van schrijver Tessa Leuwsha, die uniek archiefmateriaal gebruikt om het levensverhaal te vertellen dat is geïnspireerd op haar oma Fansi. Dit levensverhaal beslaat de periode van de afschaffing van de slavernij in 1863 tot de Surinaamse onafhankelijkheid in 1975. In de film brengt zangeres Denise met haar stem Fansi tot leven. De film is een viering van de Surinaamse cultuur en daarin spelen muziek en zang een belangrijke rol.

Denise Jannah

De veelzijdige en geprezen jazz-icoon Denise Jannah heeft deze dag de hoofdrol. Zij is niet alleen betrokken bij de film, maar verzorgt met haar kwintet ook een swingend live-concert in een heerlijke mix van soul, jazz en blues. Naast eigen werk, brengt zij een gevarieerd repertoire van onder andere Roberta Flack, Etta James, Gladys Knight en Stevie Wonder.

Surinaams diner

Op zaterdag 6 juli is het thema dus Suriname in de Romeynshof. Uiteraard wordt er ook voor de innerlijke mens gezorgd. Tussen de film en het concert is er gelegenheid voor een Surinaamse maaltijd.

Presentatie: Quintis Ristie

Praktische informatie

De kosten voor de film en concert zijn €10 per persoon + €2 transactiekosten. Een ticket is excl. het diner.

Het Surinaamse diner is €10,- per persoon. Je kunt op de dag zelf voor het diner betalen, vooraf een kaartje kopen of aanmelden is niet nodig.

Programma
16:00 uur – zaal open
16:30 uur – start film Moeder Suriname (71 min)
18:00 uur – Surinaams diner
19:30 uur – start concert Denise Jannah
21:30 uur – einde

Locatie
LCC Romeynshof
Stresemannplaats 8, Rotterdam

Deze avond is een samenwerking tussen LantarenVenster, Film in de Wijk en LCC Romeynshof en vindt plaats in de periode van North Sea Round Town.