Pluk de dag in je wijk!

  • datum
  • 27-10
  • tijd
  • 11:00
  • locatie
  • LCC Romeynshof
Foto: Dimitri Hakke

Op vrijdag 27 oktober wordt de start van het tweede seizoen van Maak Mee In Je Wijk in Prins Alexander feestelijk geopend met Pluk de Dag in je Wijk! Op deze dag laten verschillende culturele organisaties, zoals de SKVR, Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten en Romeynshof, zich zien.

Pluk de Dag in je Wijk!

Op dit evenement kun je proeven van allerlei activiteiten, zoals schilderen, zingen, toneelspelen en muziek maken. De bekende Rotterdamse acteur John Buijsman presenteert deze dag, die de start is van een reeks cursussen, workshops en clubactiviteiten in de Romeynshof en de rest van Prins Alexander. 

Romeynshof

LCC Romeynshof, waar deze dag plaatsvindt, organiseert het hele jaar door verschillende activiteiten waar je aan deel kunt nemen. Tijdens Pluk de dag in je Wijk kun je kennismaken met hun bridgeclub, rummicub spelen, meedoen met yoga en dansen op Zuid Afrikaanse muziek.

Yoga
Yogadocente Monique heeft veel ervaring in yoga en pilates en geeft inmiddels al 28 jaar les, waaronder in de Romeynshof op dinsdag en woensdag. Dit is een combinatie van Qi Gong met Hatha yoga en pilates oefeningen. Er wordt rekening gehouden met de mogelijkheden van ieders lichaam of er worden opties of begeleiding geboden waar nodig. Nieuwsgierig geworden? Tijdens Pluk de Dag in je Wijk kun je een proefles volgen!

SKVR

De Muzieksalon – Jamsessie 
Speel je een instrument of zing je graag? Ga het avontuur aan en kom vrij spelen in een open sfeer. Samen muziek maken met of zonder notenkennis, onder begeleiding van een muzikaal leider. Allerlei muziekstijlen zijn welkom, het samenspel maakt het tot een feestje.

Zangclub+
Zing jij ook altijd graag mee met de klassieke hits? In de Zangclub+ doen we dat! Noten lezen is niet nodig. De stemmen worden opgewarmd: met koffie en thee, en natuurlijk ook met stemoefeningen. Daarna begint de Zangclub+ uit volle borst te zingen: hits van toen én nu. Zing je mee? 

Senioren dans 
Fit door dans! Sportief bezig zijn en tegelijk lekker dansen? Doe dan mee met de workshop: ‘Senioren dans’ voor iedereen vanaf 50 jaar. Samen werken we door dans aan kracht en souplesse, een goede houding, coördinatie en conditie. En dit alles met heel veel dansplezier! Dans- of bewegingservaring is natuurlijk welkom, maar niet vereist.

Atelier; schilder je mee? 
Maak kennis met tekenen en schilderen. Heb je talent? Dan is dat mooi meegenomen, maar geen voorwaarde: iedereen kan leren tekenen en schilderen! De eigen inbreng is heel belangrijk en docent Mart Bechtold begeleidt de deelnemers individueel. 

Film in de Wijk

Het succes van Film in de Wijk krijgt natuurlijk een vervolg! Vanaf 30 oktober draaien er weer verschillende films in de Huizen van de Wijk en de Romeynshof. Nieuwsgierig wat je dit seizoen kunt verwachten? Neem alvast een kijkje bij de shorts op 27 oktober.

Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten

De Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten laat een paar hoogtepunten van het vorige seizoen zien: fragmenten uit de succesvolle voorstelling ‘Polderpioniers’ over hoe het leven was in de nieuwe wijken van het gebied Prins Alexander en andere mooie verhalen en liedjes uit verschillende voorstellingen. Het programma wordt afgesloten met een optreden van smartlappenkoor ‘Het mag geen naam hebben’.

Praktische informatie

De deuren gaan open om 10:30 uur, het programma start om 11:00 uur en duurt tot 15:30 uur. We vinden het ontzettend leuk als je er de hele dag bij bent, maar later binnenlopen of eerder vertrekken kan uiteraard.

We zorgen voor een hapje en een drankje. In de pauze is er lunch verkrijgbaar. De toegang is gratis!

Locatie:
LCC Romeynshof
Stresemannplaats 8, Rotterdam