Poëzie in de bieb

  • datum
  • 26-04
  • tijd
  • 14:00
  • locatie
  • Bibliotheek Ommoord

De afgelopen maanden hebben inwoners uit Prins Alexander hun talent voor dichten ontdekt en verder ontwikkeld tijdens de poëzieworkshops van Poetry International in Bibliotheek Ommoord. Op vrijdag 26 april zullen zij hun (eerste) werken voordragen. Daniela Montoya Jerez is de host van de middag en zal ook voordragen uit haar eigen werk. Ingmar Heytze is de gastdichter van Poëzie in de Bieb.

DANIELA MONTOYA JEREZ

De workshops zijn gegeven door Daniela Montoya Jerez. Daniela is spoken word-artiest en docent: ze doceert Engels en Spaanse literatuur en heeft een master in Literature, Culture & Society. Ze heeft een grote passie voor taal en is een enthousiast verhalenverteller, liefst door middel van poëtisch proza. Als ze niet aan het schrijven is, is ze boeken aan het kopen, foto’s aan het maken, aan het sporten of aan het knuffelen met haar drie katten.

Ingmar Heytze

Ingmar Heytze (1970, Utrecht) schrijft poëzie voor mensen die niet van gedichten houden. In 2000 was hij huisfilosoof van het Centraal Museum en van 2009 tot 2011 de eerste Utrechtse Stadsdichter. In 2008 ontving hij de C.C.S. Croneprijs voor zijn  oeuvre en in 2016 de Maartenspenning van de stad Utrecht. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Locatie
Bibliotheek Ommoord (in LCC Romeynshof)
Briandplaats 21, Rotterdam

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Poetry International en Bibliotheek Ommoord