Concert: Mozes Rosenberg & Anton Goudsmit

  • datum
  • 22-05
  • tijd
  • 20:00
  • locatie
  • LCC Romeynshof

Deze twee Nederlandse topmusici zetten afzonderlijk al decennia verbluffend goede optredens neer over de hele wereld. De eigenzinnige gitarist Mozes Rosenberg is uitgegroeid tot een van de grote virtuozen in de Europese gypsy jazztraditie en de energieke Anton Goudsmit duikt overal op dankzij zijn creatieve en uitbundige aanpak.

Het voelt voor beide heren alsof ze altijd al samen hebben gespeeld. Hun samenspel loopt als een goed geoliede machine en wanneer de boel saai dreigt te worden weten ze altijd wel een verrassende richting te geven aan hun muziek. Eigen werk, gypsy- en jazzstandards, de blues, prachtige ballades en zo’n beetje alle muziekstijlen die zij leuk vinden, smelten samen in de elektrische gitaar van Anton en de akoestische gitaar van Mozes. Dat geen optreden hetzelfde zal zijn is voor deze twee improvisatoren een vanzelfsprekende ‘must’ en hun optredens zijn dan ook altijd doordrenkt met een verfrissende dosis speelplezier.

Anton en Mozes zijn allebei op hun eigen manier buitengewoon virtuoos en ze dagen elkaar dan ook graag uit, maar verwacht geen oeverloos gepriegel en spierballenvertoon. Hun spel is frivool, gewaagd, afwisselend en blijft spannend tot de laatste noot. 

LantarenVenster

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met LantarenVenster, het theater voor de betere film en de beste jazz in Rotterdam. Met ruim 9600 filmvoorstellingen per jaar, meer dan 120 concerten, diverse grote festivals, educatieprojecten, congressen en andere publieksevenementen is er zeven dagen per week altijd wat te beleven.

Praktische informatie

Het concert begint om 20:00 uur en heeft een korte pauze. De deuren gaan een half uur voor aanvang open.

Locatie
LCC Romeynshof
Stresemannplaats 8, Rotterdam

Toegang: €12,-