Rotterdamse Wijken Show Delfshaven

  • datum
  • 26-02
  • tijd
  • 16:00
  • locatie
  • Mathenesserplein

Op zaterdag 26 februari bezoekt de Rotterdamse Wijken Show Delfshaven! Om 16:00 uur barst het muzikale spektakel op het Mathenesserplein los. De vaste groep artiesten wordt ook in Delfshaven aangevuld door lokaal talent. Mirre Valkenburg & Álvaro Rovira Ruiz (Latijns-Amerikaans muziek), Danielle Santos Gomes (singer-songwriter), Got2Groove (dans) en Sharif Noël (spoken word) zullen het pop-up podium in Delfshaven betreden.

Mirre Valkenburg & Álvaro Rovira Ruiz

Mirre Valkenburg (1983) heeft zich tijdens haar bachelor opleiding Latin Zang aan Codarts, Conservatorium van Rotterdam op verschillende Zuid-Amerikaanse muziekstijlen toegelegd. Ze kreeg les van o.a. Connie de Jongh, Josee Koning en Juan Tajes. Haar focus ligt nu vooral op tango en Argentijnse folklore. Ze deed ervaring op als gastzangeres van tango orkest ‘OTRA’, ‘Guitarras porteñas’ o.l.v. Kay Sleking en in verschillende andere formaties waaronder Trio Xaramundi en in duo met gitarist Alvaro Rovira Ruiz.

De muzikale achtergrond van de Argentijnse Álvaro Rovira Ruiz (1978) ligt in de tango en Zuid-Amerikaanse folklore. Hij heeft in de “Escuela de Música Contemporánea” in Buenos Aires gestudeerd bij Marcelo Gutfrain, Ernesto Jodos and Willy Gonzalez en tango gitaar met  Hugo Romero. In 2004 en 2005 tourde hij door Europa met de Argentijnse tango groep ‘Tango Desatado’ voor de presentatie van hun CD.

Danielle Santos Gomes

Danielle is pas 18 jaar oud en nu al een aanstormend talent. Ze zingt in het Engels, Nederlands en Kaapverdiaans en begeleidt zichzelf op gitaar. Haar repertoire bestaat uit zelfgeschreven balladen, soul muziek of Top 40 liedjes. Ze stond op het podium bij o.a. verschillende schoolactiviteiten, Besouk, Wereld Wijde Wijk festivals in Delfshaven en Maastheater.

Got2Groove

Wil jij dansen op de muziek van de tofste afrobeats, Broederliefde en Frenna? Toffe dansjes aanleren en dansspelletjes doen? Doe dan mee met onze urbandansles en steel de show!

Sharif Noël

Sharif Noël is een van de mannen van het theatercollectief Blauw Bloed, waarvan de succesvolle theatervoorstelling “Echte Mannen Drinken Bier”  april 2015 in première is gegaan. In januari 2015 heeft hij bij SpraakuhlooS zijn debuut gemaakt in Spoken Word, en is hier verder in gegroeid. Op het moment is Sharif bezig met zijn oneman show genaamd: ‘Surinaams maar dan anders’. Een voorstelling waarbij hij op zoek gaat naar zijn eigen identiteit waarvan de wortelen gevestigd zijn in Suriname en hoe dat hem heeft gevormd als de man die hij vandaag de dag is.