Tentoonstelling: De Zachte Stad

  • datum
  • 25-04
  • locatie
  • de Romeynshof
Foto: De Zachte Stad

Rotterdamse wol van slechte kwaliteit? Onzin! Kom naar de voorstelling en zie zelf wat ontwerper Christien Meindertsma maakte van wol uit onze stad.

De voorstelling is van 15 maart tot 25 april geopend.

Mooie dingen van Rotterdamse Wol

Rotterdamse schapen houden het gras kort. Per jaar produceren ze ruim 5.000 kilo wol. Tot niet zo lang geleden was die wol bijna niets meer waard. Er kon niet veel mee. Omdat men dacht dat de kwaliteit van deze wol niet goed is. Toen trok de schaapherder aan de bel. Hij vroeg aan de gemeente om een mooie bestemming voor zijn wol te vinden. Het gaat namelijk slecht met het klimaat en het milieu. Daarom is het belangrijk dat we zuinig omgaan met voedsel, spullen en materialen. Dus ook met wol.

Maatpak, muts, meubelstof, deken en veel meer

In opdracht van de gemeente onderzocht ontwerpen Christien Meindertsma de kwaliteit. Die overtrof alle verwachtingen: het is geen waardeloze berg afval. Zij heeft er prachtige dingen van gemaakt. Van maatpak tot wollen muts, van deken tot meubelstof. Zelfs materiaal voor in piano’s.

Kom zelf kijken!

Ben je benieuwd naar de dingen die van onze Rotterdamse wol zijn gemaakt? Kom dan tussen 15 maart en 25 april naar de tentoonstelling.

Neem ook alvast een kijkje op www.dezachtestad.nl

Locatie

Lokaal Cultureel Centrum (LCC) de Romeysnhof

Stresemannplaats 8, Rotterdam

Foto: De Zachte Stad