Shirma Rouse trapt Maak Mee In Je Wijk af met een knaller in Open Hof

Shirma Rouse in Open Hof

Maak Mee In Je Wijk in Prins Alexander is deze week van start gegaan, en hoe! Maandag was de eerste filmmiddag van Film in de Wijk, die druk bezocht was. Gisteravond zat Open Hof tot de nok toe gevuld met bezoekers aan het concert van Shirma Rouse, die al zingend en swingend een fantastische avond hadden. 

De avond werd geopend door het Ommoordse trio LaraLindeFleur, die nog niet eerder voor zo’n volle zaal hadden opgetreden, onder leiding van Willem Blonk. “Het was ontzettend genieten om zo op het podium te staan!” vertellen de zangeressen. Na deze opwarmer betrad Shirma Rouse het podium, waarna het feest losbarstte. Shirma Rouse nam het publiek mee in een waar gospelspektakel, liet ze genieten van de mooiste liedjes en kreeg het hele publiek al swingend van de stoel. De avond werd afgesloten met een duet tussen Shirma Rouse en het Ommoordse trio, waar ze alle vier zichtbaar van genoten. 

“Geweldig dat er eindelijk zoiets in Prins Alexander georganiseerd is” en “wat hebben we genoten van deze fantastische avond” zijn veel gehoorde reacties uit het publiek. “Het is fantastisch om te zien wat voor gemêleerd publiek hierop af is gekomen en het is zeker een kers op de taart dat de volle zaal zo aan het genieten was!” vertelt Reinier Weers, projectleider.  

Film in de Wijk

Afgelopen maandag ging de reeks films van Film in de Wijk van start met Hors Normes in een volle zaal in de Laurens Thuisplusflat. De indrukwekkende film maakte veel los bij de bezoekers en zorgde voor mooie gesprekken onderling. “Het was een heftige, maar mooie film. Ik ben zo blij dat hij hier gedraaid werd! Ik kon er namelijk helaas niet naartoe toen hij in de bioscoop was”, vertelde een van de bezoeksters. “Het is zo fijn dat er nu culturele activiteiten hier in de buurt zijn. Naar de stad is voor mij namelijk echt te ver”, vult haar vriendin aan. 

Eric Vloeimans en Egbert Derix

De festiviteiten zijn deze week nog niet voorbij. Vanavond kunnen de inwoners van Prins Alexander genieten van een jazzconcert van een van ’s werelds beste trompettisten Eric Vloeimans, die samen met de bijzondere pianist Egbert Derix een spektakel belooft neer te zetten. Beiden zetten ze alle clichés overboord, die aan (jazz)muzikanten kleven. De musici spelen in het nu zonder strak vooropgezet plan, een combinatie van improvisaties en eigen composities. 

Nog meer om mee te maken

De komende weken is er nog genoeg om mee te maken, zo draaien er nog verschillende films in de Huizen van de Wijk en staat eind februari Theaterwerkplaats Ouwe Rotten op het podium in Lage Land. Alle activiteiten zijn terug te vinden op de agenda op de website, waar ook activiteiten in Prins Alexander te vinden zijn die niet onder de koepel Maak Mee In Je Wijk vallen.