Bijzonder kerstconcert met Marco Bakker en koor in Open Hof

Foto: Eric Fecken

Niemand minder dan Marco Bakker zingt samen met een speciaal samengesteld projectkoor tijdens een bijzonder en eenmalig kerstconcert op woensdagochtend 13 december. Het projectkoor bestaat uit leden van het Oecumenisch Seniorenkoor Open Hof én senior koorzangers uit Prins Alexander die speciaal voor dit concert druk repeteren.

“Ik vind het ontzettend leuk om met dit koor uit Prins Alexander samen te werken. Het blijft leuk om mijn kennis te delen en Maak Mee In Je Wijk is een bijzonder mooi project waar ik graag aan meewerk.” vertelt Marco Bakker voorafgaand aan de repetitie.

Marco Bakker

Met zijn bas-bariton-stem weet Marco Bakker al decennialang muziekliefhebbers te beroeren. Ook mensen die hem nog niet kenden, konden afgelopen maanden van zijn zang genieten door zijn wekelijkse optredens in het programma De Beste Zangers bij AVRO/TROS. Een van de ‘beste zangers’ staat nu samen met het koor garant voor een prachtig kerstconcert. 

Speciaal samengesteld projectkoor

Uit alle hoeken van Prins Alexander hebben senior koorzangers zich aangemeld voor het projectkoor dat samen met Marco Bakker op het podium zal staan. Eind oktober zijn de wekelijkse repetities begonnen en de eerste coaching door Marco Bakker is inmiddels achter de rug. “Ik vond het ontzettend leuk om samen met Marco Bakker te repeteren. Ik heb elke aflevering van ‘De Beste Zangers’ gezien en ben al jaren groot fan van Marco Bakker. Heel bijzonder om dan nu samen te kunnen zingen!” aldus een van de zangeressen uit het koor.

De projectzangers zingen samen met de leden van het Oecumenisch Seniorenkoor Open Hof en worden begeleid door een ensemble. Willem Blonk, vaste dirigent en artistiek leider van Open Hof, heeft de muzikale leiding. 

Samenwerking met O. Festival for Opera. Music. Theatre

Het concert wordt georganiseerd door Stichting Open Hof Muziek in samenwerking met O. Festival for Opera. Music. Theatre. en is onderdeel van het programma van Maak Mee In je Wijk, dat mede mogelijk gemaakt wordt door Cultuur Concreet. Met dit programma wordt er meer kunst en cultuur in de eigen woonomgeving gerealiseerd en samenwerkingen opgezet tussen lokale en stedelijke culturele organisaties van Rotterdam. In Prins Alexander richt het programma zich op de oudere bewoners in het gebied.

Praktische informatie

Het concert vindt plaats op 13 december en begint om 11:00 uur en duurt ongeveer driekwartier. De deuren van de zaal zijn vanaf 10:00 uur geopend. De kaarten voor dit concert zijn inmiddels uitverkocht. Op 13 december kunt u via een livestream van KerkTV meekijken (terugkijken is niet mogelijk).

Foto: Eric Fecken