Maak het mee in mei in Prins Alexander

Foto: Dimitri Hakke

Stedelijke culturele organisaties zorgen in mei voor een hoogstaand cultuuraanbod in LCC Romeynshof. O. Festival for Opera. Music. Theatre. presenteert de muziektheatervoorstelling Coming of Age. LantarenVenster is ook actief in Prins Alexander met het concert van topmusici Mozes Rosenberg en Anton Goudsmit.

Coming of Age

O. Festival for Opera. Music. Theatre. houdt van Prins Alexander. De bezoekers van onze eerdere programma’s met Shirma Rouse en Marco Bakker, in samenwerking met Stichting Open Hof Muziek, waren enorm enthousiast. We komen dus graag terug! Dit keer tijdens ons festival in de Romeynshof de prachtige voorstelling Coming of Age van Cora Burggraaf, met drie zangeressen op leeftijd die nog lang niet afgeschreven kunnen worden!” – Hans Blik, zakelijk directeur O.

Coming of Age is muziektheater met een humorvolle blik op de positie van de vrouw, onze overfocus op perfectie en de voordelen van het ouder worden. De drie operadiva’s zijn hun hele leven bezig geweest met hun stem en lieten deze overal horen. Maar met de jaren werd het stiller, want leeftijd kun je horen. In Coming of Age verbreken de zangeressen de stilte. De drie operadiva’s-op-leeftijd staan op 19 mei om 19:30 uur in de Romeynshof.

Mozes Rosenberg & Anton Goudsmit

Deze twee Nederlandse topmusici zetten al decennia verbluffend goede optredens neer over de hele wereld.LantarenVenster is blij dat zij met haar aanbod ook de bewoners in Prins Alexander kan bereiken middels haar betrokkenheid bij Maak mee in je wijk.” – Cobie de Vos, directeur-bestuurder LantarenVenster

De eigenzinnige gitarist Mozes Rosenberg is uitgegroeid tot een van de grote virtuozen in de Europese gypsy jazztraditie en de energieke Anton Goudsmit duikt overal op dankzij zijn creatieve en uitbundige aanpak. Op 22 mei staan ze om 20:00 uur samen op het podium van de Romeynshof, waar ze gypsy- en jazzstandards, de blues, prachtige ballades en nog veel meer spelen.

Maak nog meer mee

De agenda van Maak Mee In Je Wijk heeft de komende periode nog veel meer te bieden: Passies in de Polder, een combinatie van een foto-expositie en theater door Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten, een avond met swingende New Orleans Jazz en Franse chansons met Michael Varekamp en Tess Merlot, een Buurtconcert XL van NSRT en een Surinaamse avond met de film Moeder Suriname en concert van Denise Jannah. De reeks filmmiddagen van Film in de Wijk is al begonnen en loopt door tot en met juni. 

Met Maak Mee In Je Wijk wordt er meer kunst en cultuur in de eigen woonomgeving gerealiseerd en samenwerkingen opgezet tussen lokale en stedelijke culturele organisaties van Rotterdam, ondersteund door Cultuur Concreet. In Prins Alexander richt het programma zich op de oudere bewoners in het gebied. Voor Coming of Age wordt samengewerkt met O. Festival for Opera. Music. Theatre., voor het concert van Rosenberg en Goudsmit met LantarenVenster.