Cultureel begin van 2023 met concerten, films en meer

Shirma Rouse
Soul- en gospelzangeres Shirma Rouse

Met Maak Mee In Je Wijk in Prins Alexander kun je als inwoner genieten van concerten, filmmiddagen en andere culturele activiteiten bij jou om de hoek. Zo organiseert Concert Dichtbij een concert met een van ’s werelds beste trompettisten Eric Vloeimans en treedt Shirma Rouse op in Open Hof.

Maak Mee In Je Wijk Prins Alexander

Samen meer Rotterdammers bereiken met kunst en cultuur in Prins Alexander, dat is de komende drie jaar de bedoeling van Maak Mee In Je Wijk Prins Alexander. Om dit te bewerkstelligen is er een samenwerking opgezet tussen Cultuur Concreet, instellingen uit het cultuurplan en lokale culturele organisaties. “Met name voor de wat oudere inwoners van Prins Alexander is kunst en cultuur vaak lastig bereikbaar. Met dit programma willen we ze uitnodigen en betrekken bij evenementen bij hun in de buurt.”, vertelt Reinier Weers, projectleider. “We werken hiervoor samen met lokale culturele organisaties zoals Open Hof en Concert Dichtbij, maar ook met stedelijke partijen zoals O. Festival for Opera. Music. Theatre.”

Eric Vloeimans en Shirma Rouse

Op 24 januari betreedt Shirma Rouse het podium in de Open Hof, waar zij soul en gospel zal gaan zingen. In het voorprogramma kun je genieten van het trio LaraLindeFleur onder leiding van Willem Blonk. Een dag later, op 25 januari, betreedt trompettist Eric Vloeimans samen met pianist Egbert Derix het podium in de St. Ceaciliakerk. De musici spelen jazzmuziek zonder strak vooropgezet plan, een combinatie van improvisaties en eigen composities. 

Film in de Wijk, theater en meer

Tijdens Film in de Wijk worden er vanaf eind januari in verschillende Huizen van de Wijk in Prins Alexander films afgespeeld. Zo kan men onder andere genieten van filmhuisfilms zoals Intouchable, Chef en Fisherman’s Friend.

Stichting Hart voor Prins Alexander organiseert komende week een cultuurcafé waar bewoners en culturele organisaties en -makers uit de stand met elkaar in gesprek gaan. In februari klimmen de deelnemers aan Ouwe Rotten van De Theaterwerkplaats na een toneelcursus driemaal op het podium. Daarnaast zijn er ook initiatieven vanuit de stedelijke organisaties O. Festival for Opera. Music. Theatre., SKVR en Openbare Bibliotheek Rotterdam.

Hoe maak jij het mee?

De eerste evenementen en concerten staan in januari op de agenda. Het programma loopt tot en met maart 2023. De activiteiten zijn veelal gratis of voor een laag tarief te bezoeken. Meer informatie en de volledige agenda is te vinden via www.maakmeeinjewijk.nl

Organiseer je een evenement in Prins Alexander dat je wil toevoegen aan de agenda op de website? Dat kan! Via deze website kun je contact opnemen met de organisatie.