Zangeres Maria Mendes op het podium van LCC Romeynshof

Foto: Nathalie Hennis

Op woensdagavond 22 november betreden zangeres Maria Mendes en pianist Cédric Hanriot het podium van de Romeynshof. Bereid je voor op een muzikale reis vol verschillende lagen, met creatieve muzikanten die er alles aan doen om zich niet in een hokje te laten plaatsen. 

Van haar geboorteland Portugal tot haar huidige thuis in Rotterdam, heeft Maria Mendes door een wijde wereld van muzikale expressie en brede invloeden gereisd. Geprezen door DownBeat magazine als “een jazzzangeres van de hoogste orde”. Eerder is ze genomineerd geweest voor een Grammy- en Latin Grammy Award.

Muzikale reis

De reis van Mendes heeft haar over de hele wereld gebracht en grenzen tussen verschillende muziekstijlen doen vervagen. Op haar nieuwste release, Close To Me (Justin Time), verkent de veelzijdige jazzzangeres voor het eerst fado, de melancholische muziek die zijn oorsprong vindt in Portugal. Het project is echter verre van een traditionele kijk op het genre. Door samen te werken met de Grammy-winnende arrangeur/pianist/producer John Beasley en het Grammy-winnende Metropole Orkest, vindt Mendes haar eigen kenmerkende connectie met de muziek van haar thuisland. Close to Me is de winnaar van de Edison Jazz Awards 2020 in de categorie Jazz Vocaal Nationaal.

Stichting Concert Dichtbij

De organisatie van het concert is in handen van Stichting Concert Dichtbij. Eerder dit seizoen hebben zij ook het concert van fadozangers Maria de Fátima bij LCC Romeynshof georganiseerd. In het eerste seizoen van Maak Mee In Je Wijk stond trompettist Eric Vloeimans namens hun op het podium. 

“We vinden het ontzettend speciaal dat we nu zulke grote namen naar Prins Alexander kunnen halen.” vertelt Hattem van der Burg namens Stichting Concert Dichtbij. “De Romeynshof is met het podium een ontzettend fijne plek om een concert te organiseren. We kijken uit naar het tweede concert!”