XL-versie Rotterdamse Wijken Show op O.

  • datum
  • 28-05
  • tijd
  • 15:00
  • locatie
  • Schouwburgplein

De Rotterdamse Wijken Show komt in een XL-versie terug tijdens het tiendaagse festival van O. Festival for Opera. Music. Theatre. eind mei! Zowel bij de show op het Afrikaanderplein (21 mei) en Schouwburgplein (28 mei) zullen verschillende artiesten opnieuw het pop-up podium betreden.

Simha – Rap

Simha Youth, geboren en getogen in Rotterdam, begon op 15-jarige leeftijd interesse te krijgen in het schrijven van gedichten. Dit was een manier waarop ze haar gevoelens uitte. De gedichten werden langer en langer en ontwikkelden zich al snel tot songteksten en ze begon muziek te maken in haar thuisstudio waarin ze onder andere de tunes “CAP & “No-problema” heeft opgenomen.

Alexander Bouwer – Poppenspeler

Alexander Brouwer brengt schuimrubberen sculpturen tot leven. Al tijdens zijn opleiding (Codarts Muziektheater, 2015) raakte hij in de ban van hoe magisch poppen kunnen zijn. Hij speelde mee in Warhorse, de grote hit met houten paarden in de hoofdrol, en begon vandaaruit zijn loopbaan als poppenspeler bij onder meer de Duda Paiva Company. Voor de Rotterdamse Wijkenshow brengt hij een compleet nieuwe pop tot leven voor een spannend duet.

Laura Bohn – Klassieke Zang

Laura Bohn was te horen als soliste met het LA Philharmonic, The Industry (LA), The Mostly Mozart Orchestra (NY) , Het Residentie Orkest (Nederland), I Solisti del Vento (België), maar ook bij Operadagen Rotterdam. Daarnaast heeft ze in Nederland ook op het podium van Het Concertgebouw en Het Muziekgebouw gestaan. Actuele projecten voor de sopraan zijn onder meer Lullaby, een one-woman opera geschreven voor Laura Bohn door componist Kamala Sankaram. Lullaby zal zijn Europese première beleven op festival O.

Marie van der Burg – Zang & Piano

Marie van der Burg is een 20 jarige zangeres uit Rotterdam. Ze studeert nu Zang Jazz/Pop aan het conservatorium in Utrecht. Het liefst zingt zij dan ook Jazz, Pop en Folk, maar ook Nederlandstalige liedjes zijn onderdeel van haar repetoire. Lang heeft ze met haar vader op de gitaar als duo opgetreden. Inmiddels schrijft ze ook haar eigen muziek met de band FLÖ waar ze in zit. Hun nieuwe EP kun je nu op Spotify luisteren.

Bellyssima – Buikdans

Dansschool Bellyssima is gestart vanuit een visie. Wij zien dansles nemen namelijk als een uitlaatklep om je weer op te kunnen laden, je humeur te verbeteren, fit te blijven en dat in gezelschap van anderen. Daarnaast om ook weer even kinds te mogen zijn en/of de vrouwelijke energie te laten stromen en stralen. Een selectie van de leerlingen laat hun plezier in buikdans graag op het pop up-podium zien!

Soufiane Soussan – zang

Soufiane Soussan is een jong zangtalent, woonachtig in Hoek van Holland, die je misschien wel kent als finalist van The Voice Kids. Met zijn Marokkaanse roots houdt hij er van om Nederlandstalig te zingen, zo ook bij de Rotterdamse Wijken Show! Breng snel een bezoek aan de Rotterdamse Wijken Show om hem te zien optreden, want voor je het weet staat hij op grotere podia.

Chery – spoken word

Meer info volgt

VASTE BEZETTING

De basis van de Rotterdamse Wijken Show wordt verzorgd door een bonte mix van Rotterdamse podiumkunstenaars zoals de Kaapverdiaanse zangeres Melissa Fortes, beatboxers Timmeh en A/L/X, de dertienjarige volkszanger Levy Goudriaan en dansgroep Desi Steps. De regie van de show is in handen van Rajiv Bhagwanbali. Bandleider Stanley Clementina zorgt met zijn muzikanten voor de wervelende muzikale begeleiding van de show.  

O. FESTIVAL FOR OPERA. MUSIC. THEATRE. 

Trouwe bezoekers van Operadagen Rotterdam herkennen in O. een festival dat focus houdt op avontuur, talentvolle makers en crosslinks met vele genres: van performance tot electropop en van smartlap tot streetculture. Nieuw publiek wordt verwelkomd door een festival dat zegt: vergeet wat je weet over ‘opera’, laat je verrassen door O.! De volgende editie van O. vindt plaats in mei 2022 op verschillende locaties in Rotterdam, waaronder op het Schouwburgplein.