Maak Mee in je wijk is weer van start!

Foto: Eric Fecken

Na een succesvol eerste seizoen van Maak Mee In Je Wijk gaan we weer door! Zowel in Prins Alexander als in IJsselmonde zal er de komende maanden weer veel te beleven zijn.

IJsselmonde

De eerste activiteit van dit seizoen is op zaterdag 21 oktober bij buurttuin Oeverloos. Het nieuwe festival Ademloos Oeverloos vindt dan plaats in het park tussen de Thamerdijk en Hinkelenoord. Op het podium staan artiesten uit verschillende disciplines, zoals theater, muziek, dans, circus en poëzie. Ook de kinderen worden niet vergeten en krijgen een eigen programma, waaronder workshops en optredens.

Zaterdag 28 oktober is het tijd om je meest griezelige pak uit de kast te halen voor Halloween in Beverwaard. Voor jong en oud zijn er die dag van 10:00 tot 20:00 uur activiteiten. Rondom het winkelcentrum is er een braderie, spookhuis, spooktocht door de wijk, verschillende kinderactiviteiten en een podiumprogramma.

Prins Alexander

Op vrijdag 27 oktober start het seizoen in Prins Alexander officieel met Pluk de dag in je wijk! in de Romeynshof. Op deze dag laten verschillende culturele organisaties, zoals de SKVR, Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten en Romeynshof, zich zien.

Hoewel de officiële start van het nieuwe seizoen om 27 oktober is, is op donderdag 26 oktober al het eerste concert. Fadozangers Maria de Fátima staat dan op het podium in de Romeynshof. Later dit jaar kunnen bezoekers ook nog genieten van een tweede fadoconcert van Maria Mendes en een kerstconcert van Marco Bakker. Ook kan iedereen weer naar de film, op maandag 30 oktober draait de eerste film weer!